Terug naar alle blogberichten

Injectables op een natuurlijke manier

Injectables op een natuurlijke manier bij De Salon.

 

Vandaag de dag zijn injectables niet meer weg te denken. De behandeling is zo populair omdat je op een snelle manier een verandering kan aanbrengen in je uiterlijk. Echter is het wel van belang hier zogezegd niet in door te draven. Door kleine hoeveelheden strategisch te injecteren in het gelaat kun je een heel mooi resultaat behalen, zonder dat het er “opgespoten” uitziet.

Injectables staat het voor injecteren van bepaalde stoffen om zo rimpels te verminderen of juist volume toe te voegen in het gelaat om zo contouren te verbeteren of rimpels direct op te vullen. De twee meest gebruikte soorten injectables zijn botox en fillers.

Fillers worden gebruikt om volumeverlies te herstellen of contouren meer accent te geven. Bijvoorbeeld in de wangen/jukbeenderen, of holle slapen. Maar ook om lippen voller te maken of onder de ogen in de traangoot. Hyaluronzuur is de meest gebruikte stof in fillers, vanwege zijn natuurlijke aanwezigheid in het lichaam en het vermogen om vocht vast te houden.

Botox is eigenlijk een merknaam voor botulinetoxine. Deze stof vermindert tijdelijk spieractiviteit. Botox wordt vaak gebruikt om rimpels veroorzaakt door spierbewegingen te ontspannen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de fronsrimpel of kraaienpootjes.

 

De ‘Less is More’ methode volgens Dr. Pieter

 

Om er niet over behandeld uit te zien werkt hij door middel van het injecteren van kleinere hoeveelheden op strategische plekken. Het resultaat is een subtiele verbetering waarbij je jouw natuurlijke uiterlijk behoud en je mooiste uiterlijke kenmerken worden benadrukt.

De voordelen van deze werkwijze is een natuurlijk uiterlijk en een vermindering van risico op bijwerkingen als zwelling, blauwe plekken of asymmetrie. De herstelperiode is korter en minder vervelend, omdat je niet met een ‘opgeblazen’ gezicht loopt.

Een geleidelijke verbetering is ook altijd wenselijker dan een heel drastische, Liever kom je nog eens terug voor een beetje meer dan dat er ineens teveel geïnjecteerd is.

Het strategische plaatsen van injectables speelt hierin een grote rol.

Het gaat niet alleen om de hoeveelheid die we injecteren, maar ook de plaatsing van de injecties. Waar kleine injecties wonderen kunnen doen:

Een vermoeide blik? Met een klein beetje Botox liften de wenkbrauw op subtiele wijze, wat resulteert in een meer open blik.

Fillers in jukbeenderen geven meer volume en een algeheel liftend effect wat ook de kaaklijn iets strakker maakt en de neus/lippenplooi zachter. Een direct verjongend effect.

Om vollere lippen te creëren gebruiken we een klein beetje filler om de lipcontouren te definiëren en eventuele asymmetrie te corrigeren.

Bij vermagering in het gezicht kunnen holle slapen ontstaan. Door hier vulling aan te brengen herstel je de natuurlijke verhoudingen in het gezicht wat een direct mooiere uitstraling geeft zonder dat iemand zal zien dat je behandeld bent.

 

Een goede injectable behandeling valt of staat met de vaardigheid en esthetische visie van de arts. Een ervaren en professionele behandelaar zal altijd jouw natuurlijke schoonheid versterken in plaats van je uiterlijk drastisch veranderen. Niemand hoeft te zien dat je behandeld bent.

In de wereld van injectables is het adagium van cosmetisch arts KNMG dr. Pieter Siebenga ‘less is more’. De sleutel tot langdurige tevredenheid en natuurlijke schoonheid.

Een geleidelijke verbetering is ook wenselijker. Liever kom je nog eens terug voor een beetje meer dan dater teveel geïnjecteerd is.

 

Vind je injectables nog een beetje spannend? Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend consult bij dr. Pieter Siebenga. Hij zal je uitgebreid informeren over de voor- en na delen van cosmetische ingrepen en al je vragen over injectables beantwoorden. Maak hier een afspraak voor een kosteloos consult.

 

© 2023 desalonzandvoort.nl - All rights reserved - Web design & development by: Dunico websites and advertising.